Het kleine stemmetje diep van binnen

Wat is wijsheid eigenlijk? Voor mij zit wijsheid niet opgesloten in boeken of verhalen. Wijsheid zit in jezelf! Het is het stemmetje wat eigenlijk onhoorbaar dingen influistert als je in totale rust bent; het is een gevoel wat alleen jij kan omzetten in woorden. Voor de één is dat in een diepe meditatie, een ander overkomt dit als hij uren aan het wielrennen is en opeens een ingeving krijgt en weer een ander kan het zelfs hebben als hij in een groep helemaal in zijn element is en ‘van nature’ iets moois creëert.

Wij mensen zijn allemaal anders, dus geloof nou niet dat als iets bij hem of haar werkt dat het voor jou ook moet werken. Zo werkt het niet! Jij bent uniek en daarom werkt het bij jou alleen zoals het voor jou werkt.

Wijsheid voor mij is ‘intunen’ op je eigen innerlijke en van daaruit keuzes maken die écht bij je passen. Het is het in balans brengen van hoofd, hart, lichaam en zielsbestemming. Als deze vier delen van je blij zijn met je keuze dan weet en voel je dat dit iets is waar je voor mag gaan!

Dan kan het ook niet anders dan dat je in een flow komt, dat dingen en mensen automatisch naar je toekomen en ook het geld wat je nodig hebt gaat stromen. Maar voor dat je daar bent mag je eerst gaan verbinden met jezelf en anderen, gaan vertrouwen op jezelf en anderen en verder gaan groeien als mens…stap voor stap… want zo groeit ook een boom, zo groei jij volgens de natuurwetten.