Angsten (h)erkennen

Wat is dat toch, dat wij mensen ons zo vaak door onze angsten laten leiden terwijl we van binnen weten dat we als we helder zijn zowat alles kunnen bereiken wat we verlangen. Diepe angsten van mensen zijn vooral angst voor de dood, angst voor pijn, faalangst en angst voor afwijzing. De angst voor de dood hoeft niet eens reëel te zijn; kijk naar Corona… het percentage mensen dat hieraan stierf was lager dan de griep in 2018! Als ik bang ben om te falen hoeft ook die angst niet reëel te zijn, maar het zorgt er wél voor dat dit leidt tot perfectionisme en daarmee uitstelgedrag. Met blijven uitstellen kun je dus niet falen en juist daarom faal je! Je hebt immers NIETS gedaan en dat is nog erger dan iets verkeerd doen en gewoon opnieuw beginnen. En ja, we weten allemaal dat al deze angsten mij als mens niet laten groeien, maar wat dan wél?

Focus op verlangens

Als ik me focus op mijn verlangens, dan merk ik direct een verschil in mijn energie. Ik word blij als ik bijvoorbeeld denk aan het verlangen om een bijdrage te mogen leveren aan de groei van anderen. Of wat denk je van het verlangen een diepere verbondenheid te creëren met mijn geliefde? Herken je dat? Misschien verlang jij ook wel naar iets waarvan je weet dat je het zou kunnen maar nog niet weet hoe daar te komen? Zoiets als een gezond lichaam, een nieuwe uitdaging qua werk of een liefdespartner… vul maar in en ik weet zeker dat het NU al iets met je energie doet. Nietwaar?

Simpel toch?

Nou ja, het lijkt zo makkelijk. Maar is het dat werkelijk? Ja en nee. Ja, het is makkelijk gezegd en bedacht en soms zelfs makkelijk te realiseren. Maar nee, vaak zit er iets in de weg, zit het allang in de weg en krijg je die barricade niet zomaar weg gepoetst. Met een beetje lef en ondersteuning zet je wellicht wél stappen!! Durf dus om (om hulp) te vragen en durf buiten de box te denken…

Nelson Mandela sprak ooit de wijze woorden dat het onze grootste angst is onze eigen kracht te omarmen en te leven. Hij zei letterlijk:

“Our deepest fear is not that we are inadequate. Our deepest fear is that we are powerful beyond measure. It is our light, not our darkness that most frightens us.” (zie link… Marianne Williamson)

Samen Groeien…

Juist omdat wij als mensen, als ondernemers, als ouders, als partners, als kinderen nog zoveel mogen leren van elkaar is GroeiCircle.nl opgericht. Wij geloven namelijk dat groeien door samen op pad te gaan, samen te ontdekken en samen te leren van elkaar iets is wat écht werkt! En het hoeft niet eens zoveel te kosten…

Het is onze passie om mensen te ondersteunen bij hun ontwikkeling. Of het nu persoonlijk leiderschap, ondernemerschap of de liefde is. Krijg meer grip op jouw leven, onderneming, relaties en GROEI!

Namasté