Ondernemers zijn bijzondere mensen die vaak net iets meer lef hebben dan andere mensen die kiezen voor de veiligheid van een vaste baan. Ondernemers zijn vaak gepassioneerd en houden er een eigen wijze op na, ja nogal eigenwijs dus! Dat maakt ze ook juist weer ondernemer! Maar… om hulp vragen… dat is nog een dingetje. Dat zouden meer ondernemers mogen doen!

Leiderschap

Ondernemerschap heeft echter ook een lijntje met leiderschap. Ondernemers nemen de leiding over hun eigen leven door dat te doen wat (hopelijk) ook bij ze past. Ze nemen vaak ook de leiding over anderen die in hun bedrijf werken. Ondernemers en leiderschap kunnen niet zonder elkaar, maar iedere ondernemer laat vanzelfsprekend niet altijd leiderschap zien. Er is dus ook nog een hoop te ontdekken en te ont-wikkelen bij de ondernemer zelf.

Kwetsbaarheid

Ondernemers hebben het vaak niet zo goed door omdat ze vaak nogal daadkrachtig zijn, maar ze vormen een kwetsbare groep mensen. Vaak staan ze alleen aan de top en het is ‘lonely at the top’! Ze doen soms stoer dat ze niemand nodig hebben en dat ze het zelf wel kunnen en vaak is dat ook zo. Toch blijft een ondernemer een mens en zie je gelukkig steeds vaker dat ze juist wél hun kwetsbaarheden durven te erkennen, erover durven te praten en ook zij bereid zijn om hulp te aanvaarden. Wat een mooie tijd is het toch wat dat betreft.

Robert Witlox:

“Mijn zwak voor de ondernemer is er omdat ik ondernemers gewoonweg als bijzonder moedig ervaar. Ze durven ergens voor te gaan, gaan soms toch op hun bek, maar staan weer op en doen iets anders. Ze staan er vaak alleen voor en daarom wil ik juist voor hen iets betekenen. Simpelweg omdat ik het herken toen ik er alleen voor stond en geen hulp kon vinden!”