Robert is vader van 4 kinderen en inmiddels ook opa van 4 kleinkinderen. In zijn relatie met Trea (50) is hij nog stiefvader van 2 kinderen.

Robert: “Ik heb pijnlijk moeten ervaren dat het leven niet altijd loopt zoals ik me dat vroeger had voorgesteld. Ik heb als jonge vader te weinig tijd aan mijn kinderen geschonken en ik heb met vallen en opstaan moeten leren om me opnieuw te verbinden met mezelf (Wie ben ik nou echt en wat wil ik nou echt?) en met mijn kinderen en kleinkinderen.

Mijn zakelijk succes heeft me wellicht meer ellende dan geluk bezorgd. Een harde keerzijde, maar wel iets waar ik van geleerd heb.

Om als mens ondanks tegenvallers toch positief, enthousiast en liefdevol in het leven te blijven staan had ik vooral andere mensen nodig om in te zien hoe anderen oprecht naar mij kijken. En daar vervolgens ook weer van te leren.

Dit alles vergde doorzettingsvermogen en geduld van mij maar er was ook het verlangen om te groeien en mezelf van mijn zachte kant te laten zien.

De neiging om alles zwaarder te maken dan het is, heeft me jarenlang achtervolgt. Nu voel ik me bevrijd en is mijn kracht, enthousiasme, creativiteit, rust én levensenergie weer helemaal op peil. Ik ondersteun graag mensen die het niet zo makkelijk hebben als ik nu. GroeiCircle zie ik daarom ook niet als werk, maar als mijn passie. Het geeft me vervulling als ik anderen zie groeien. Een gevoel van warmte dat ik niet woorden kan beschrijven.”