Robert Witlox en Trea Pluijms

Robert (1963) is vader van vier kinderen en inmiddels ook opa van vier kleinkinderen. In zijn relatie met Trea is hij stiefvader van twee kinderen, waarvan er nog één thuis woont.

Op 27 jarige leeftijd is hij, na 6 jaar in de accountancy te hebben gewerkt, van de ene op de andere dag gestart als zelfstandig ondernemer. Zijn goed betaalde baan gaf hij op met alle risico’s van dien. Langzaam maar zeker groeide hij uit tot succesvol ondernemer en met 38 jaar verkocht hij zijn aandelen aan zijn zakenpartners. Hij emigreerde in 2000 met zijn gezin naar Spanje en was even in de makelaardij actief. Na 5 jaar Spanje-avontuur keerde hij terug naar Nederland. In 2007 startte hij na intensieve en jarenlange trainingen en ontwikkelingsprogramma’s zijn nieuwe job als ondernemerscoach. De crisisjaren tussen 2008 en 2010 zorgden ook bij hem voor een financiële crisis. Zijn beleggingspanden kwamen leeg door faillissement van de huurder en opzeggingen. Toch is hij ‘ongeschonden’ uit deze crisis weer opgestaan en is hij naar eigen zeggen ‘sterke uit de strijd’ gekomen. Begin 2020 ontstond het verlangen om veel meer mensen te bereiken met zijn opgedane kennis, ervaring en wijsheid… GroeiCircle is geboren!

Robert schrijft:

“Ik heb pijnlijk moeten ervaren dat het leven niet altijd loopt zoals ik me dat vroeger had voorgesteld. Ik heb als jonge vader en ondernemer te weinig tijd aan mijn kinderen geschonken en ik heb met vallen en opstaan moeten leren om me opnieuw te verbinden met mezelf. Vragen als ‘Wie ben ik nou écht? en Waar verlang ik naar?’ werden uitgediept. In de verbinding met mijn kinderen en kleinkinderen deed ik veel te hard mijn best om een betere (groot)vader te zijn. Uiteindelijk leerde ik om meer mezelf te zijn en mijn dwangmatige wil om iets voor elkaar te krijgen los te laten. De zwaarte en faalangst om te falen als vader mocht ik loslaten en ook mijn prestatiedrang. In plaats van al deze zwaarte ben ik mij gaan richten op lichtheid, blijdschap en échte verbinding met mensen. Niet dat álles nu lukt in mijn leven, maar ik ben gelukkig nu en ik leer nog steeds iedere dag bij!

Mijn zakelijk succes heeft me veel gebracht. Naast groei, mensenkennis en een mooie financiële basis heb ik ook de keerzijde leren kennen. Ook heb ik een paar flinke crisisjaren meegemaakt. Mijn focus ligt nu meer op mensen en hun welzijn, dan op geldelijk gewin. Ik ben inmiddels dankbaar voor de lessen die ik uit de diepere dalen van mijn leven heb mogen leren.

Om als mens ondanks tegenvallers toch positief, enthousiast en liefdevol in het leven te blijven gaat niet vanzelf. Bang zijn voor veranderingen past niet bij mij; daarvoor ben ik te avontuurlijk. Ik ben vooral dankbaar voor mijn moed en de mensen die op mijn pad kwamen; ‘de spiegels’ die ik nodig had om inzichten te krijgen in mijn beperkende gedachten en patronen. Om van daaruit te groeien en te leren is en was een pittig maar mooi proces. 

Het vergde doorzettingsvermogen en geduld maar er was ook het verlangen om te groeien en mezelf van mijn beste en zachtste kant te laten zien. Ik weet van mezelf dat ik graag anderen help, maar ik heb ook ontdekt dat niet iedereen geholpen wil worden. 

Inmiddels voel ik me bevrijd en is mijn kracht, enthousiasme, creativiteit, rust én levensenergie weer helemaal op peil. Ik ondersteun en begeleid graag mensen die zien dat er iets mag veranderen in hunzelf of hun leven maar niet zo goed weten waar te beginnen. GroeiCircle zie ik niet zozeer als mijn werk; het is meer mijn passie. Het geeft me een gevoel van warmte en blijdschap als ik jou mag begeleiden in je groeiproces!”