Angsten (h)erkennen

Wat is dat toch, dat wij mensen ons zo vaak door onze angsten laten leiden terwijl we van binnen weten dat we als we helder zijn zowat alles kunnen bereiken wat we verlangen. Ik heb vooral gekampt met faalangst en angst voor afwijzing. De angst dat ik het niet goed genoeg doe leidt tot perfectionisme en uitstelgedrag. Natuurlijk weet ik wel dat al deze angsten mij als mens niet laten groeien, maar wat dan wél?

Focus op verlangens

Als ik me focus op mijn verlangens, dan merk ik direct een verschil in mijn energie. Ik word blij als ik bijvoorbeeld denk aan het verlangen om een bijdrage te mogen leveren aan de groei van anderen. Of wat denk je van het verlangen een diepere verbondenheid te creëren met mijn geliefde? Herken je dat? Misschien verlang jij ook wel naar iets waarvan je weet dat je het zou kunnen maar nog niet weet hoe daar te komen? Zoiets als een gezond lichaam, een nieuwe uitdaging qua werk of een liefdespartner..vul maar in!

Simpel toch?

Nou ja, het lijkt zo makkelijk. Maar is het dat werkelijk? Ja en nee. Ja, het is makkelijk gezegd en bedacht en soms zelfs makkelijk te realiseren. Maar nee, vaak zit er iets in de weg, zit het allang in de weg en krijg je die barricade niet zomaar weg gepoetst. Met een beetje lef zet je wél stappen!! Durf dus om (om hulp) te vragen en durf buiten de box te denken…

Nelson Mandela sprak ooit de wijze woorden dat het onze grootste angst is onze eigen kracht te omarmen en te leven. Hij zei letterlijk:

“Our deepest fear is not that we are inadequate. Our deepest fear is that we are powerful beyond measure. It is our light, not our darkness that most frightens us.” (zie link… Marianne Williamson)

Samen Groeien…

Juist omdat wij als mensen, als ondernemers, als ouders, als partners, als kinderen nog zoveel mogen leren van elkaar heb ik GroeiCircle.nl opgericht. Ik geloof namelijk dat groeien door samen op pad te gaan, samen te ontdekken en samen te leren van elkaar iets is wat écht werkt! 

Het is mijn passie om mensen te ondersteunen in groei op het gebied van leiderschap, ondernemerschap en liefde. Krijg meer grip op jouw leven, onderneming, relaties en GROEI!