Ik heb een zwak voor Ondernemers. Ondernemers zijn bijzondere mensen in onze maatschappij die vaak net iets meer LEF hebben dan de gemiddelde werknemer. Ondernemers zijn vaak ook nogal eigenwijs!! Ze doen het graag op hun eigen wijze, op hun eigen manier. Logisch, want daarom zijn ze vaak ondernemer geworden!

Leiderschap

Ondernemerschap heeft echter ook een lijntje met leiderschap. Ondernemers nemen de leiding over hun eigen leven door dat te doen wat (hopelijk) ook bij ze past. Ze nemen vaak ook de leiding over anderen die in hun bedrijf werken. Ondernemers en leiderschap kunnen niet zonder elkaar, maar iedere ondernemer laat vanzelfsprekend niet altijd leiderschap zien. Er is dus nog een hoop te ontdekken!

Kwetsbaarheid

Ondernemers hebben het vaak niet zo goed door omdat ze vaak nogal daadkrachtig zijn, maar ze vormen een kwetsbare groep mensen. Vaak staan ze alleen aan de top en het is ‘lonely at the top’! Ze doen soms stoer dat ze niemand nodig hebben en vaak hebben ze moeite om hulp te vragen. Toch blijft een ondernemer een mens en zie je gelukkig steeds vaker dat ze juist wél hun kwetsbaarheden durven te (h)erkennen en erover te praten.

Robert Witlox:

“Mijn zwak voor de ondernemer is er omdat ik ondernemers gewoonweg als bijzonder moedig ervaar. Ze durven ergens voor te gaan, gaan soms toch op hun bek, maar staan weer op en doen iets anders. Ze staan er vaak alleen voor en daarom wil ik juist voor hen iets betekenen. Simpelweg omdat ik het herken toen ik er alleen voor stond en geen hulp kon vinden!”